Palestinienii nu vor recunoaste niciodata Israelul ca stat evreu, a reafirmat sambata presedintele Autoritatii Nationale Palestiniene, Mahmud Abbas. Liderul Autoritatii Nationale Palestiniene a facut aceste declaratii in interventia sa avuta la Ramallah in cadrul unei reuniuni a conducerii Organizatiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP), din care face parte si miscarea Fatah, condusa de presedintele Abbas si care guverneaza in Cisiordania, potrivit Agerpres.

Mahmud Abbas a raspuns astfel cererilor repetate ale premierului israelian Benjamin Netanyahu si a reamintit ca palestinienii au recunoscut statul Israel in anul 1993.

Israelul a decis joi suspendarea negocierilor de pace cu palestinienii ca urmare a acordului de reconciliere palestiniana. ''Cabinetul a decis in unanimitate ca guvernul israelian nu va negocia cu un guvern palestinian care se sprijina pe Hamas, o organizatie terorista ce face apel la distrugerea Israelului'', indica un comunicat al biroului premierului israelian.

Intr-un interviu pentru postul american de televiziune NBC, Benjamin Netanyahu a declarat ca acordul de reconciliere palestiniana este "un pact care omoara pacea" si "un enorm pas inapoi".

AFP aminteste ca miscarea palestiniana Hamas, pe care Israelul o considera organizatie terorista, a semnat miercuri la Gaza un nou acord de reconciliere cu OEP care prevede formarea unui guvern de ''uniune nationala'' si desfasurarea de alegeri la sfarsitul anului.