Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, ca sustine initiativa vicepresedintelui Senatului, Marius Obreja, ca parlamentarii liberali sa renunte la indemnizatie pe perioada vacantei parlamentare, mentionand ca personal va da curs acestei propuneri, informeaza Mediafax.

Antonescu a fost intrebat daca intentioneaza sa renunte la indemnizatia obtinuta de la Parlament pe perioada vacantei parlamentare, ca urmare a propunerii vicepresedintelui Senatului, Marius Obreja. "Da, o sustin", a replicat liderul PNL.

In ceea ce-i priveste pe ceilalti parlamentari, Antonescu a precizat ca acest lucru va tine de fiecare ales. "E periculos in PNL sa recomanzi cuiva ce sa faca cu banii lui, dar o sa indraznesc", a mai spus presedintele PNL.

Liberalul Marius Obreja, vicepresedinte al Senatului, a declarat, joi, ca le va solicita colegilor din PNL sa renunte la indemnizatie in vacanta parlamentara din timpul campaniei pentru PE, mentionand ca demersul majoritatii ar viza blocarea motiunii de cenzura anuntata de PNL.

Obreja a fost intrebat, intr-o conferinta, daca va renunta la beneficiile obtinute de la Parlament pentru perioada vacantei parlamentare. "Eu personal am sa fac acest lucru, am si rugat consilierii mei sa urmarim cu foarte mare atentie acest lucru, intrucat chiar nu vreau ca intr-un viitor, nu stiu cand, sa fiu pus in situatia de a returna niste bani necuveniti", a raspuns Obreja.

De asemenea, el a fost intrebat daca poate fi o initiativa la nivelul grupului parlamentar PNL de a se renunta la indemnizatii pe perioada vacantei parlamentare si daca va face aceasta propunere. "Va pot promite ca fac acest lucru in sedinta de birou. Nu pot si nu e normal, chiar colegi fiind, sa te angajezi in a hotari ce sa faci cu banii altuia", a mai spus senatorul PNL.

El a precizat ca subiectul motiunii de cenzura va face din nou obiectul unei discutii in cadrul sedintelor conducerii PNL de la finalul acestei saptamani. Obreja a afirmat ca vacanta parlamentara impusa de majoritatea parlamentara a PSD a avut drept scop intarzierea cu circa o luna de zile momentul depunerii motiunii de cenzura de catre PNL.