Un barbat inarmat care a luat ostatice, luni, trei persoane intr-o banca din orasul Belgorod din sud-vestul Rusiei, s-a predat fara violenta, a anuntat politia locala. "Negocierile au fost incununate de succes", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al politiei, adaugand ca "nimeni nu a fost ranit", potrivit Mediafax.

Barbatul detine un cont de 25 de milioane de ruble (aproximativ 500.000 de euro) in aceasta banca, a carei licenta a fost revocata anterior de banca centrala rusa, a explicat el.

Temandu-se pentru economiile sale, acesta a intrat in cladire, inarmat cu o pusca de vanatoare, si a luat ostatice trei persoane care se aflau acolo. Ulterior, el a cerut sa i se predea "o suma mare de bani", potrivit unui comunicat al politiei.

Atacatorul a acceptat apoi sa elibereze ostaticii si sa se predea autoritatilor dupa ce politia a primis sa il ajute sa isi recupereze banii.El risca pana la 15 ani de inchisoare.

Licenta bancii Zapadnii, fondata in 1993, a fost revocata lui de banca centrala rusa, aceasta neindeplinind cerintele in materie de rezerve si sanatate financiara. In astfel de situatii, clientii nu sunt despagubiti decat pana la 700.000 de ruble (aproximativ 14.200 de euro).

Incidentul are loc in timp ce banca centrala rusa a anuntat revocarea licentei bancii Zapadni, care nu a reusit sa se conformeze normelor pentru mentinerea stabilitatii.