Un seism puternic, cu magnitudinea de 7,5 grade, s-a produs vineri in Mexic, zguduind cladirile din capitala Ciudad de Mexico si provocand panica in randul locuitorilor, care au iesit speriati in strada, relateaza Reuters.

Potrivit Institutului american de geofizica (USGS), epicentrul cutremurului a fost localizat la 37 de kilometri de orasul Tecpan de Galeana din statul Guerrero (vestul tarii), in apropiere de statiunea turistica Acapulco.

Seismul s-a produs la o adancime de 48 de kilometri, mai arata USGS.

Luis Felipe Puente, seful serviciilor de urgenta din cadrul guvernului, a precizat pe Twitter ca, pentru moment, nu au fost raportate victime sau pagube majore si ca Centrul de Avertizare pentru Tsunami din Pacific a anuntat ca nu se asteapta ca seismul sa declanseze un tsunami distructiv.

Cu toate acestea, locuitorii capitalei au fost speriati de cutremur, unul dintre cele mai mari care au lovit Mexicul in ultimii ani.

"A trebuit sa ma tin de un copac, precum un betiv", a spus Pedro Hernandez, un portat de 68 de ani, care lucreaza in centrul Ciudad de Mexico.

O parte din metropola a fost distrusa in septembrie 1985 de catre un cutremur cu magnitudinea de 8,1 care s-a soldat cu 3.700 de morti, conform surselor oficiale, si peste 20.000, conform ONG-urilor.