Fostul presedinte ucrainean Viktor Ianukovici, destituit in februarie, ar putea sosi in regiunea Donetk, in estul Ucrainei, pe 20 aprilie, cu ocazia sarbatorilor de Pasti, a declarat o sursa din cadrul Ambasadei Poloniei in Ucraina, citata de agentia rusa Regnum.

"Ianukovici va fi trimis in aceasta duminica (20 aprilie) la Donetk. Potrivit informatiilor de care dispunem, Kremlinul nu a decis nimic cu privire la soarta regiunii Donbas. Sunt luate in considerare doua variante: proclamarea Republicii Suverane Donetk sau anexarea regiunii la Rusia, dupa exemplul Crimeei" , a afirmat sursa citata. Deputatul rus Vladimir Jirinovski a declarat recent ca Ianukovici va reveni in Ucraina pana la 1 mai, "daca va beneficia de sustinerea armatei din sud-estul Ucrainei", citeaza Mediafax.

"Armata a fost deja creata in sud-estul Ucrainei si a depus juramant ca va apara interesele poporului ucrainean. Toti falsificatorii de la Kiev, cum ar fi Turcinov si Iateniuk, vor fi arestati", a declarat Jirinovski. De asemenea, noul premier din Crimeea, Serghei Aksenov a anuntat, intr-un mesaj postat pe contul sau de Twitter, ca Ianukovici se va intoarce in Ucraina de Pasti, relateaza agentia Ukrinform.

Totodata, procurorul general interimar din Ucraina, Oleg Mahnitki, a declarat ca informatiile privind revenirea lui Ianukovici in Ucraina sunt false, subliniind ca daca fostul presedinte ucrainean va sosi tara, el va fi imediat arestat.

"Daca Viktor Ianukovici va aparea in Ucraina, vor fi luate masuri pentru a-l aresta, deoarece exista anumite ordine privind retinerea lui, inclusiv o decizie judecatoreasca", a afirmat Mahnitki, citat de agentia RIA Novosti.