Barack Obama si Vladimir Putin au avut luni o discutie telefonica cu privire la situatia din Ucraiana. Presedintele american i-a solicitat lui Putin sa-si foloseasca influenta ca sa-i convinga pe rebelii din militiile proruse din Ucraina sa depuna armele, sa paraseasca cladirilepe care le ocupa si sa inceteze violentele, a anuntat Casa Alba intr-un comunicat citat de AFP.

"Preşedintele şi-a exprimat profunda îngrijorare faţă de sprijinul acordat de către Guvernul rus acţiunilor separatiste armate proruse care ameninţă să submineze şi să destabilizeze Guvernul Ucrainei", a anunţat Casa Albă într-un se arata in comunicat.

Presedintele rus Vladimir Putin a denuntat luni drept "speculatii bazate pe informatii nefondate" acuzatiile de ingerinta a Moscovei in estul Ucrainei, in cursul unei convorbiri telefonice cu presedintele american Barack Obama, a anuntat Kremlinul intr-un comunicat, citat de AFP.

"Ca raspuns la ingrijorarile exprimate de catre presedintele american privind o presupusa ingerinta rusa in sud-estul Ucrainei, presedintele rus a semnalat ca astfel de speculatii sunt bazate pe informatii nefondate", a aratat Kremlinul in comunicat.

"Vladimir Putin i-a cerut lui Barack Obama sa faca tot posibilul sa nu permita folosirea fortei si o baie de sange", a precizat Kremlinul. El a chemat din nou la negocieri care sa implice "toate principalele forte politice si regiunile", cu obiectivul de a stabili o structura federala pentru Ucraina.

Potrivit Kremlinului, cei doi lideri au convenit asupra necesitatii de "a continua eforturile" de gasire a unei solutii diplomatice inainte de discutiile la care ar trebui sa ia parte Rusia, Statele Unite, Uniunea Europeana si Ucraina joi la Geneva.