Malaezia a negat duminica existenta unui apel telefonic efectuat de copilotul avionului Boeing 777 Malaysia Airlines, inainte de disparitia a aeronavei si a declarat ca ancheta continua, informeaza AFP.

Un ziar malaiezian a relatat sambata, citand surse din randul anchetatorilor, ca copilotul cursei MH370 ar fi incercat sa efectueze un apel de pe telefonul sau mobil chiar inainte ca avionul sa dispara de pe ecranele radarelor.

Apelul ar fi fost insa intrerupt, probabil "pentru ca avionul s-a indepartat cu repeziciune de releu" scrie New Straits Times (NST), fara a preciza cine era destinatarul apelului.

O alta sursa citata de ziarul malaezian sustine ca telefonul mobil al lui Fariq Abdul Hamid a fost "reconectat" la retea, fara a fi insa sigur ca semnalul a trecut dupa ce avionul Boeing 777 a disparut.

Dupa ce aeronava cu 239 de oameni la bord, care facea legatura intre Kuala Lumpur si Beijing, a disparut pe data de 8 martie, atentia anchetatorilor s-a concentrat pe pilotul Zaharie Ahmad Shah (53 de ani) si pe copilotul Abdul Hamid Fariq (27 de ani). Ancheta nu a scos insa la inveala elemente suspecte in vietile lor.