Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat platforma de microblogging Twitter de evaziune fiscala, la scurt timp dupa ce reteaua a fost folosita pentru a difuza inregistrari si interceptari telefonice care arata implicarea unor apropiati de ai sai intr-un scandal de coruptie, transmite AFP.

"Twitter, YouTube si Facebook sunt companii internationale create pentru a obtine profit", a declarat Recep Tayyip Erdogan. "Twitter este, de asemenea, un evazionist fiscal. [...] Ne vom ocupa de asta", a adaugat premierul turc intr-un discurs televizat.

Amintim ca autoritatea turca pentru telecomunicatii (TIB) a blocat in cursul noptii de 20 spre 21 martie accesul la reteaua Twitter, din ordinul premierului Recep Tayyip Erdogan, care a decis sa puna astfel capat difuzarii zilnice pe Internet a unor interceptii telefonice care implica autoritatile de la Ankara in posibile fapte de coruptie.

In data de 3 aprilie, guvernul turc a fost nevoit sa revoce decizia de blocare a retelei de socializare, ca urmare a unei decizii a Curtii Constitutionale de la Ankara care cataloga masura drept "contrara principiilor statului de drept".

Erdogan a criticat din nou sambata hotararea Curtii Constitutionale: "Am dat curs deciziei (Curtii Constitutionale privind blocarea Twitter - n.red.), insa, repet, nu o respect".

Premierul turc a criticat cea mai inalta instanta din tara pentru ca, potrivit liderului de la Ankara, "ia apararea dreptului comercial al societatilor internationale, in loc sa tina partea propriei sale tari".