Parlamentul Republicii Moldova a aprobat un proiect de lege care prevede eliminarea taxelor pentru marfurile provenind din regiunea separatista Transnistria, informeaza site-ul Unimedia.

Autoritatile de la Tiraspol denuntau taxele si accizele impuse de Chisinau, avertizand cu masuri similare, scrie Mediafax, citand publicatia moldoveana.

Vineri, Guvernul Republicii Moldova a promis rezolvarea urgenta a problemelor locuitorilor comunei Dorotcaia, aflata sub autoritatea Chisinaului, in contextul in care localnicii au avertizat ca vor organiza un referendum pentru trecerea sub autoritatea regiunii separatiste Transnistria. "Guvernul de la Chisinau va aborda in mod prioritar problemele stringente ale locuitorilor din Dorotcaia. Aceste probleme vor fi discutate in cursul intalnirii intre vicepremierul moldovean Evgheni Karpov si negociatorul-sef al Transnistriei, Nina Stanski", a declarat George Balan, seful Biroului moldovean al Reintegrarii, citat de Itar-Tass.

Locuitori din satul Dorotcaia, situat in raionul Dubasari, aflat sub jurisdictia Chisinaului, ameninta cu organizarea unui referendum in vederea trecerii in subordinea Administratiei separatiste de la Tiraspol, considerand ca astfel vor avea acces la terenurile agricole din regiune.

Sute de persoane au protestat la Dorotcaia, cerand acces la terenurile agricole pe care le detin in regiune, aflate sub controlul fortelor regimului separatist transnistrean. Potrivit Unimedia, protestatarii s-au pronuntat in favoarea organizarii unui referendum privind trecerea localitatii sub jurisdictia Tiraspolului. Ei sunt nemultumiti si de pensiile considerate mici, precum si de taxele prea mari.