Daca vrea sa primeasca ajutorul financiar al Moscovei, Ucraina trebuie sa recunoasca "independenta Crimeei", sa parcurga o reforma constitutionala, sa rezolve criza din regiunile estice si sa garanteze drepturile cetatenilor ucraineni rusofoni, a declarat sambata ministrul rus de Finante, citat de Russia Today.

Dupa o intalnire la Washigton cu omologul german Wolfgang Schauble, seful Finantelor de la Moscova Anton Siluanov a afirmat ca "daca Ucraina indeplineste aceste 4 conditii, atunci Rusia va putea sa propuna noi pasi pentru un ajutor aditional, atat financiar cat si in privinta gazelor".

Detensionarea situatiei din estul Ucrainei ar trebui sa se faca pe cale pasnica, in baza legislatiei ucrainene, "fara discriminarea populatiei vorbitoare de limba rusa, fara victime si fara varsari de sange", a adaugat Siluanov.

Oficialul rus sustine ca este necesar ca Ucraina sa treaca printr-o reforma constitutionala, sa organizeze alegeri prezidentiale legitime si sa "formeze un guvern cu care sa se poata negocia".