Puterea de la Moscova nu are nicio intentie sa incorporeze regiuni sud-estice ale Ucrainei, o astfel de actiune fiind in contradictie cu "interesele vitale" ale Rusiei, a declarat vineri seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, potrivit agentiei ITAR -TASS.

"Nu putem avea nicio astfel de intentie. Acest lucru ar contraveni intereselor vitale ale Rusiei", a declarat ministrul rus de Externe ;a postul de televiziune Rossyia 1.

Lavrov a mai afirmat ca, in opinia sa, nu este nevoie ca in regiune sa fie trimise contingente de mentinerea pacii: "Nu cred ca ar trebui sa vorbim despre trupe de mentinerea pacii sau decizii ale Consiliului de Securitate al ONU".

Ministrul rus sustine ca "autoritatile ucrainene din acest moment ar trebui sa constientizeze ce responsabilitate au fata de tara si sa invite toate regiunile, fara exceptie, pentru a incepe un dialog".

Cu ocazia interviului acordat postului rus, Lavrov a mai afisrmat ca nu exista trupe ruse sau agenti ai serviciilor secrete ruse in sud-estul Ucrainei.