Premierul australian Tony Abbot s-a declarat vineri 'foarte increzator' in faptul ca ultrasunetele detectate in sudul Oceanului Indian ar putea proveni de la cutiile negre ale zborului MH370, disparut de mai bine de o luna, informeaza France Presse.

'Am redus considerabil perimetrul cautarilor si suntem foarte increzatori in faptul ca semnalele care au fost detectate provin de la cutiile negre', a afirmat Tony Abbot.

Australia coordoneaza eforturile internationale in sudul Oceanului Indian, in incercarea de a gasi epava aeronavei Boeing 777, apartinand companiei Malaysia Airlines, care a disparut la 8 martie cu 239 de persoane la bord in timpul unui zbor pe ruta Kuala Lumpur-Beijing, citeaza Agerpres.

Vastele dispozitive navale si aeriene care au fost desfasurate in zona unde se presupune ca avionul a cazut nu au descoperit nimic pana acum decat niste semnale de inalta frecventa, identice cu cele produse de cutiile negre.

Anchetatorii sunt intr-o cursa contra cronometru pentru a gasi cutiile negre inainte ca balizele sonore sa-si epuizeze bateriile, prevazute sa dureze teoretic 30 de zile.

Cu toate acestea, seful Centrului australian de coordonare (JACC), Angus Houston, a declarat pentru AP, preluata de Ria Novosti, ca -- potrivit informatiilor sale - 'nu exista inca niciun progres in cautare zborului MH370'.