UE ar putea ingheta planurile privind constructia gazoductului South Stream, in cadrul noilor sanctiuni impuse Rusiei - surse
Detalii despre acest proiect au aparut dupa ce in presa bulgara au fost publicate informatii legate de un briefing al presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, cu politicieni bulgari.
In aceste discutii, Barroso a avertizat Bulgaria sa nu se opuna acestei noi linii dure a UE. "Atentionam Bulgaria sa fie foarte atenta", ar fi spus acesta, potrivit relatarilor din presa bulgara, citate de cotidianul britanic.
Barroso ar fi spus, de asemenea, ca exista "oameni in Bulgaria care sunt agenti ai Rusiei", o aluzie la unii lideri ai partidului socialist de guvernamant, care incearca sa ajunga la un acord bilateral cu Kremlinul.

Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
FOTOGALERIE Lacul Plumbuita din Sectorul 2 este sufocat de gunoaie / Cum se plimbă locuitorii din Colentina într-un parc plin de deșeuri
traian de la Cotroceni se dovedeste a ne fi un mai bun roman decat cel de la Roma - cel din Imnul National, a ne fi 'camasa mai aproape de corp'.
Politicienii care conduc marile tari din vest jinduesc dupa gazul rusesc, vor sa nu se puna rau cu propria populatie, sa nu fie debarcati de la putere, daca ar lasa-o ursul fara caldura iarna si fara gaze la bucatatie.
Sefii vestici nu dau usor vrabia din mana (gazul rusesc) pe cioara de pe gard (gazul lichefiat american).'
Le este mult mai usor, respectivilor sefi, sa inchida ochii (mimand revolta!) la ce face Putin in Ucraina si ce va face, conform programului lui, de recladire a URSS, decat sa clarifice problema gazelor de sist, posibilitatile si oportunitatea de extragere din subsolul Europei, pericolele reale pentru mediu si populatie, siguranta actuala si de perspectiva a tehnologiilor de extractie, angajarea cercetatorilor din tarile lor (vest-europene) in clarificarea acestei probleme si in dezvotarea unor tehnologii de siguranta maxima.
In cazul tarii noastre, exista voci, de politicieni si de profesionisti, care spun ca ar fi oportun sa se execute lucrarile de explorare de la Pungesti, ca sa stim daca, atunci cand vom considera ca nivelul de siguranta al tehnologiei de exploatare va fi deplin convingator, ca sa trecem, eventual, la folosirea acestuia, sa nu mai depindem de rusi si chiar nici de gazul lichefiat american, algerian, etc.
Problema trebue sa fie examinata cu sange rece, de catre experti, inteleasa bine de populatie, sa ii fie urmarita indeaproape evolutia in lume.