Mai multi elevi dintr-un liceu din apropiere de Pittsburgh au fost injunghiati miercuri. Potrivit Pittsburgh Post-Gazette, 20 de persoane au fost ranite prin injughiere, 4 dintre ei fiind in stare grava. Cei mai multi dintre cei raniti sunt elevi ai liceului Franklin Regional High School din Murrysville.

Purtatorul de cuvant al Serviciului de Siguranta Publica din Westmoreland County, Dan Stevens, a declarat ca un suspect de sex masculin, de asemenea elev la liceul amintit, a fost retinut de politie si este interogat de politia din Murrysville si de detectivii regionali.

Stevens a mai precizat ca ranile suferite de victime nu sunt mortale.

Ranitii in stare grava au fost transportati de urgenta la spital cu un elicopter medical. Sapte dintre victimele transportate cu elicopterul sunt elevi cu varste cuprinse intre 15 si 17 ani.

O parte dintre ranile suferite de victime sunt in zona extremitatilor.

In jurul orei locale 7:15, un reprezentant al unitatii de invatamant a cerut asistenta medicala pentru injunghiere. Au fost raniti elevi din mai multe clase aflate la primul etaj al cladirii si pe holuri, inaintea inceperii orelor de curs, a precizat Stevens.

Scoala a postat pe site-ul sau o declaratie in care arata ca "un incident grav s-a petrecut in incinta liceului. Toate cursurile la nivel primar sunt anulate, elevii de gimnaziala si de liceu sunt in siguranta. Vom aferi informatii suplimentare de indata ce vor fi disponibile. Va rugam sa nu blocati traficul din campus".

La fata locului s-au deplasat si agenti FBI.