O nava australiana care participa la cautarea in Oceanul Indian a epavei zborului MH370 a detectat doua noi semnale "compatibile" cu cele emise de cutii negre de avion, a anuntat miercuri conducatorul operatiunilor, citeaza Mediafax.

Nava "Ocean Shield a putut sa capteze semnale in doua randuri, ieri (marti) dupa-amiaza - cand semnalul a avut o durata de aproximativ 5 minute - si mai tarziu, seara - cand semnalul a durat sapte minute", a anuntat Angus Houston, la Perth (vestul Australiei), de unde sunt organizate operatiunile internationale de cautare.

Epava avionului de tip Boeing 777 apartinand companiei Malaysia Airlines ar putea sa fie localizata in zilele urmatoare cu ajutorul semnalelelor acustice detectate in sudul Oceanului Indian, a precizat seful operatiunilor.

Multiplicarea semnalelor captate de nave va permite stabilirea "unei zone reduse" de cautare si "sper ca in cateva zile sa gasim ceva pe fundul (oceanului) care sa confirme ca este vorba despre locul unde a ajuns MH370", a declarat Angus Houston.