Rusia a facut apel marti la autoritatile ucrainene sa opreasca pregatirile de interventie in regiunile estice pro-ruse, avertizand ca ar putea izbucni un razboi civil. Ministerul rus al Afacerilor Externe precizeaza, de asemenea, ca membri ai unei companii private din SUA participa la aceasta operatiune.

"Noi facem apel la oprirea iemdiata a pregatirilor militare, care ar putea declansa un razboi civil", a declarat Ministerul Afacerilor Externe intr-un comunicat publicat marti, in timp ce tensiunea este inrautatit brusc de duminica , atunci cand manifestanti pro-rusi au ocupat cladiri guvernamentale in mai multe orase din estul Ucrainei .

"Potrivit informatiilor noastre, forte din ministerul de Interne si ale Garzii Nationale din Ucraina se deplaseaza in zone din sud- estul Ucrainei, in special in Donetsk cu un grup armat ilegal, Pravy Sektor", o miscare ultranationalista ucraineana", spune ministerul rus .

"Faptul ca la aceasta operatiune participa 150 de specialisti americani ai grupului militar privat Greystone, care au imbracat uniforma ucraineana starneste ingrijorare", mai spune Ministerul Afacerilor Externe .