Australia a anuntat luni ca a detectat in Oceanul Indian noi semnale "compatibile" cu ultrasunetele emise de cutiile negre ale unui avion Boeing 777 ale Malaysia Airlines, transmite AFP.

O sonda operata de o nava a Marinei Australiene, Ocean Shield, "a detectat semnale compatibile cu cele emise de cutiile negre ale avioanelor", a declarat Angus Houston, directorul centrului de coordonare a operatiunilor si fost comandant al fortelor armate australiene.

Au fost captate doua semnale. Aceste rezultate reprezinta "pista cea mai promitatoare de pana acum" si i-au "incurajat" pe anchetatori sa creada ca sunt "foarte aproape de locul unde ar trebui sa se afle (epava avionului - n.red.)".

Totodata, Angus Houston a reiterat apelul la prudenta subliniind ca nu are deocamdata confirmarea ca este vorba despre cutiile negre al aparatului Boeing 777 al Malaysia Airlines disparut pe 8 martie cu 239 de persoane la bord.

"Nu am gasit inca avionul. Ar putea fi nevoie de mai multe zile pentru a confirma ca aceste detectii provin de la (zborul - n.red.) MH370. In mare, la adancimi mari, nimic nu se intampla repede", a explicat Houston.

Noua avioane militare, 3 aparate civile si 14 nave au fost trimise luni in Oceanul Indian, la o distanta de circa 2.000 km de coastele vestic ale Australiei, incercand sa gaseasca aparatul Boeing ntr-un perimetru de 234.000 km2.