Pana in 2020, fortele armate ale Rusiei vor fi printre cele mai moderne si mai bine echipate din lume, a apreciat vineri vicepremierul rus Dmitri Rogozin, in cursul unei intalniri cu studentii, la Novosibirsk, relateaza RIA Novosti.

"Pana in 2020, armata noastra si marina noastra militara vor figura printre cele mai bune forte armate din lume, atat in privinta echiparii lor tehnice, cat si la nivelul pregatirii comandamentului", a declarat Rogozin.

Potrivit programului de reechipare a armatei ruse, lansat in 2011, 20.000 de miliarde de ruble (peste 400 de miliarde de euro) vor fi investite in armament pana la orizontul anului 2020, ceea ce va permite cresterea la 70% a procentajului de arme moderne.

In prezent, trupele de aparare aerospatiala (VKO) sunt echipate cu arme moderne in proportie de 60%, fortele nucleare strategice si cele navale in proportie de 50%, iar aviatia militara de 45%.

Procentul de arme moderne detinute de trupele terestre nu reprezinta decat 20%.

De asemenea, Rusia desfasoara un program de modernizare a intreprinderilor din complexul militaro-industrial, a carui finantare este prevazuta la nivelul a 3.000 de miliarde de ruble (aproximativ 60 de miliarde de euro) pana in 2020.