Rusia are nevoie de propria sa Wikipedia, in conditiile in care actuala biblioteca de informatii online, care este controlata "din Statele Unite", contine "un mare numar de greseli", a declarat Anton Lihomanov, directorul general al Bibliotecii Nationale ruse, cea mai veche biblioteca publica a tarii, citat de agentia Itar Tass.

"Versiunea in limba rusa a Wikipedia primeste un milion de cereri pe ora, dar sursa contine un mare numar de greseli, care foarte greu pot fi corectata", a spus Lihomanov, vineri.

Acesta a sustinut ca Wikipedia este controlata din Statele Unite si la orice moment poporul rus s-ar putea confrunta cu aceeasi situatie ca cea intampinata cu sistemele internationale de plati Visa si MasterCard, care au stopat transferul de bani catre o serie de clienti, din cauza sanctiunilor impuse de Washington.

Lihomanov a precizat ca au mai existat tentative de a crea resurse alternative la Wikipedia, care s-au soldat insa cu un esec. Astazi, este momentul potrivit pentru acest lucru, a adaugat acesta.