Agentia de stiri Associated Press a informat ca fotografa sa Anja Niedringhaus a fost ucisa, iar colega sa reporter Kathy Gannon a fost ranita intr-un atac in Afganistan, citeaza Reuters. Un oficial din cadrul politiei afganse declarase vineri ca o jurnalista occidentala a fost ucisa si o alta grav ranita vineri, intr-un atac, in timp ce transmiteau de la pregatirea alegerilor prezidentiale care vor avea loc in Afganistan sambata.

"Una dintre jurnaliste a fost ucisa pe loc iar alta se afla intr-o stare critica", a declarat Yaqub Mandozai, seful adjunct al politiei din provincia Khost, unde a avut loc agresiunea, vorbind despre un atac comis de un barbat imbracat in uniforma de politisti.

Acesta este al doilea atac care vizeaza direct un jurnalist occidental in Afganistan, dupa moartea lui Nils Horner, un cunoscut reporter anglo-suedez ucis la 11 martie in plina strada in capitala Kabul, noteaza AFP, potrivit Mediafax.

Khost, unde a avut loc agresiunea, este o provincie izolata si foarte infiltrata de rebeli talibani. Ea se invecineaza cu zonele tribale pakistaneze.