Casa Alba si-a exprimat nemultumirea, joi, fata de un "selfie" in care presedintele Barack Obama apare alaturi de un cunoscut jucator de baseball ce a semnat recent un contract cu marca de telefoane a carui aparat a fost folosit pentru realizarea fotografiei, potrivit ESPN.

HotNews.roFoto: Hotnews

"In general, Casa Alba se opune utilizarii imaginii presedintelui in scopuri comerciale", a comentat purtatorul sau de cuvant, Jay Carney. "Ne opunem si in acest caz", a adaugat el, sugerand ca serviciul juridic al Casei Albe s-a autosesizat.

Barack Obama a primit marti, la Casa Alba, echipa de baseball din Boston, Red Sox, castigatoarea campionatului in anul trecut. Cu aceasta ocazie, presedintele american si David "Big Papi" Ortiz, vedeta echipei, s-au pozat cu un smartphone, zambind, umar la umar, iar acesta din urma a postat imediat fotografia "selfie" pe contul sau Twitter. potrivit Mediafax.

Marca Samsung, care recent a semnat un contract cu David Ortiz, potrivit Sport Business Journal, s-a felicitat intr-un comunicat ca acest "selfie" a fost facut cu un aparat de-al sau.

Joi, aceasta fotografie "selfie" a fost preluata de peste 40.000 de ori pe Twitter.

La sfarsitul anului 2011, Casa Alba a anuntat ca dezaproba utilizarea in scop comercial a imaginii presedintelui Statelor Unite, dupa ce o marca de imbracaminte italiana a folosit un montaj de fotografii cu Barack Obama.