Israelul a anulat planul de eliberare a ultimului grup de prizonieri palestinieni, in contextul impasului negocierilor israelo-palestiniene, anunta surse diplomatice, conform Mediafax.

Potrivit sefului delegatiei israeliene de negociatori, Tzipi Livni, Autoritatea Palestiniana a fost informata ca Guvernul israelian refuza sa onoreze angajamentul de eliberare a 26 de prizonieri palestinieni. Decizia a fost luata dupa ce Autoritatea Palestiniana a decis sa adere la 15 acorduri si tratate internationale, o abordare contestata de Israel.

Anularea de catre Israel a planului de eliberare a prizonierilor palestinieni creeaza "dificultati" in procesul de pace, considera Presedintia Statelor Unite.

"Decizia Israelului de a intarzia eliberarea celui de-al patrulea grup de prizonieri genereaza dificultati", a subliniat, potrivit AFP, Jay Carney, purtatorul de cuvant al presedintelui Barack Obama.

"Niciuna dintre parti nu a exprimat intentia de intrerupere a negocierilor", astfel ca secretarul de Stat american, John Kerry, continua sa faca apel la dialog, a adaugat Carney.