Factorii de decizie din SUA trebuie sa se calmeze, sa practice putina yoga si sa accepte ca acum Crimeea face parte din Rusia pentru ca "momentul a trecut" iar "crizele, plansul si isteria nu vor ajuta", a declarat joi un diplomat rus, citat de Reuters.

Anexarea Crimeei de catre Rusia luna trecuta a acutizat cea mai grava criza in Occident si Moscova de la terminarea razboiului Rece in urma cu peste doua decenii. Vestul a impus o serie de sanctiuni care vizeaza oficiali si diplomati rusi, apropiati ai presedintelui Vladimir Putin.

Multi dintre cei trecuti pe lista neagra au ironizat sanctiunile, folosindu-le drept medalii de onoare. Totodata, oficialii rusi au avertizat vestul ca prin aceste sanctiuni nu fac altceva decat sa isi faca singuri rau.

"Ce ii putem sfatui pe colegii americani sa faca? Sa petreaca mai mult timp in aer liber, sa practice yoga, sa ramane la diete care presupun combinatii alimentare, poate sa se uite la televizor la cateva programe de comedie", a declarat vice-ministrul de Externe rus, Serghei Riabkov, pentru Interfax.

"Asta ar fi mai bine decat sa se tensioneze si sa ii tensioneze si pe altii, stiind ca oricum momentul a trecut (...). Crizele, plansul si isteria nu vor ajuta", a adaugat Riabkov.

Reprezentantul Ministerului de Externe a mai afirmat ca inghetarea relatiilor bilaterale a provocat 'o situatie ridicola' in care pana si intalniri intre meteorologi din cele doua tari au fost anulate.

"Ei bine, asta este alegerea Americii", a precizat Riabkov.

"Se poate vedea ca conducerea americana este 'fixata' si ca nu reusesc sa accepte situatia care a fost modelata in mare parte de linia (urmata - n.red.) de catre Statele Unite si aliatii lor europeni de a aduce la putere in Ucraina forte antiruse', a incheiat oficialul rus.