Unii dintre cei mai influenti oameni din Partidul Republican, dar si finantatorii formatiunii, au demarat o campanie in spatele usilor inchide pentru a il lansa pe Jeb Bush, fost guvernator al Floridei si fratele fostului lider de la Casa Alba, George W. Bush, in cursa prezidentiala din 2016. Ei au inceput deja discutiile privind strategia de strangere de fonduri pentru campania lui Jeb Bush. Republicanii sunt ingrijorati de faptul ca popularitatea guvernatorului de New Jersey, Chris Christie (pana de curand bine pozitionat pe lista interna a Partidului Republican de posibili candidati la prezidentiale) este in scadere dupa un scandal care i-a afectat imaginea. In aceste conditii, Jeb Bush incepe sa fie privit drept candidatul ideal la Casa Alba, scrie Washington Post.

Jeb BushFoto: Captura Youtube.com

Chris Christie, guvernatorul de New Jersey, care pana de curand s-a aflat in fruntea listei interne a Partidului Republican de posibili candidati la prezidentialele din 2016, a fost implicat intr-un scandal la inceputul acestui an, dupa ce s-a aflat ca adjuncta sefului sau de cabinet, Bridget Anne Kelly, ar fi initiat, in august anul trecut, inchiderea mai multor cai de acces la podul George Washington, o artera enorma ce leaga New Jersey de New York, aparent pentru a se razbuna pe un primar democrat care a refuzat sa il sustina pe Christie in timpul campaniei sale electorale. Procurorul federal al New Jersey a deschis si o ancheta in acest caz, care la momentul respectiv a fost anuntat drept un "studiu de trafic".

Consilierii lui Jeb Bush insista ca acesta sa nu ia o decizie si mai ales sa nu o anunte public mai devreme de sfarsitul acestui an. Cu toate acestea, Jeb Bush a calatorit de-a lungul tarii in ultimele saptamani, tinand discursuri politice in cadrul campaniei interne a republicanilor pentru desemnarea unui candidat - semn clar ca fostul guvernator al Floridei este o varianta.

Totusi, Jeb Bush (61 de ani) ar avea si vulnerabilitati serioase in calitate de candidat: el nu a mai ocupat de 7 ani o functie publica, iar eventuala sa candidatura ar testa si daca mai exista o "proasta dispozitie" a americanilor dupa 8 ani de administratie George w. Bush.