Moscova si Washingtonul negociaza in vederea unei solutii pentru criza din Ucraina, insa inca nu au ajuns la un "plan comun", a declarat viceministrul rus de Externe, Serghei Riabkov, inaintea intalnirii de la Paris dintre sefii diplomatiei ruse si americane, informeaza AFP.

"Inca nu avem un plan comun. Avem viziuni diferite cu privire la situatia (din Ucraina). Exista un schimb de opinii, dar nu putem spune ca exista o viziune comuna", a declarat sambata Riabkov, citat de agentia Ria Novosti.

Ministrul rus ede Externe Serghei Lavrov si secretarul de stat american John Kerry urmeaza sa sa intalneasca duminica, la Paris, pentrua discuta posibile solutii la criza ucraineana.

Presedintele rus Vladimir Putin l-a contactat telefonic vineri pe Barack Obama, pentru a discuta, potrivit Casei Albe, despre propunerea americana pentru solutionarea crizei din Ucraina, unde campania electorala pentru alegerile prezidentiale, planificate pe 25 mai, a demarat sambata cu stabilirea principalilor candidati.

"In comunicatul de presa cu privire la aceasta conversatie telefonica, Casa Alba nu a relevat corect continutul", a subliniat oficialul rus.

"Statele Unite au fost cele care au oferit comentarii la propunerile noastre", si nu invers, a subliniat Riabkov.

Cele doua puteri si-au intensificat contactele in ultimele zile. Sambata a avut loc o conversatie telefonica intre Lavrov si Kerry care, dupa o vizita in Orientul Mijlociu, si-a amanat intoarcerea la Washington pentru a se intalni, la Paris, cu omologul rus.