Avionul disparut: Malaysia anunta ca va continua cautarea unor posibili supravietuitori ai zborului MH370
Zborul MH370 al Malaysia Airlines a disparut la 8 martie la scurt timp dupa ce a decolat din Kuala Lumpur cu 239 de persoane la bord, dintre care 227 de pasageri, in directia Beijing.
Malaysia a anuntat oficial la 25 martie ca avionul "a sfarsit in Oceanul Indian", fara ca vreun element material sa confirme acest scenariu.
Dar Hishammuddin Hussein, purtatorul de cuvant al Malaysiei de la disparitia avionului, a continuat sa evoce posibilitatea gasirii unor supravietuitori.
"Nu pot sa le dau false sperante" rudelor, a declarat el sambata. "Cel mai bun lucru pe care il putem face este sa ne rugam si sa ne manifestam empatie, deoarece atat timp cat exista cea mai mica speranta de a gasi supravietuitori, ne vom ruga si vom face tot ce este necesar".
Unsprezece avioane din sase tari (Australia, China, Japonia, Noua Zeelanda, Coreea de Sud, Statele Unite) au inceput, vineri, sa exploreze o zona situata la 1.100 de kilometri nord-est de cea pe care o survolau de o saptamana, la 2.500 de kilometri de coastele australiene.
Numeroase obiecte plutind pe ape au fost reperate, fara sa se poata stabili insa ca acestea apartin avionului Malaysia Airlines.
Printre pistele explorate pentru a explica pierderea avionului Boeing, cea a unui act disperat al pilotului concentreaza atentia unei parti a anchetatorilor, care incearca sa inteleaga de ce doua sisteme de comunicare cruciale ale avionului cu solul (ACARS si transponderul) au fost intrerupte la un interval de cateva minute.
Coridorul nord-vest peste india/afganistan catre Turkmenistan, IRAN, China sau Kyrgyzstan in ,,umbra" celuilalt Boieng 777, SQ68, care mergea in Spania... totul avea o logica.
De cand au venit baietii de la Inmarsat cu versiunea coridorului sud-vest catre nicaieri...s-a rupt tot.
O analiza excelenta dupa parerea mea: http://aviatia.ro/siguranta-zborului/fapte-si-teorii-despre-disparitia-malaysian-airlines-370-o-opinie-a-prodecanului-facultatii-de-inginerie-aerospatiala-din-romania/