Un cetatean ucrainean care avea asupra sa armament si explozivi a fost arestat in regiunea Moscovei, a anuntat vineri un oficial rus de rang inalt, potrivit Itar-Tass, citat de Mediafax. Potrivit sursei citate, Nikolai Ovsienko, adjunctul reprezentantului presedintelui rus pentru Districtul Federal Central, nu a respins posibilitatea ca barbatul arestat sa fi sosit in regiune cu scopul de organiza "un razboi de gherila".

"Asa-numita conducere ucraineana adreseaza amenintari directe cu ceea ce ei numesc un ᅡrazboi de gherilaᅡ pe teritoriul Rusiei, iar in acest sens se pune intrebarea daca noi suntem sau nu pregatiti" pentru acest lucru, a declarat oficialul, citat de agentia rusa.

"Un barbat care a sosit din Ucraina cu un arsenal urias de munitie si explozivi - destul de posibil pentru a transpune aceste amenintari in fapte - a fost arestat in regiunea Moscova in urma cu cateva zile", a declarat el. "Toate detaliile cu privire la aceasta situatie sunt clarificate acum, iar (barbatul) este investigat penal", a adaugat acesta.

Per ansamblu, infractiunile legate de activitati extremiste au crescut anul trecut cu aproape 20% in Districtul Federal Central, potrivit agentiei.

"Avand in vedere evolutiile curente din Ucraina, aceasta situatie reprezinta cauza unei ingrijorari puternice", a mai spus Nikolai Ovsienko.