Un roman de 32 de ani a fost prins la furat periute de dinti si condamnat in regim de urgenta de un tribunal din vestul Germaniei. Acuzatul si-a recunoscut fapta, motivand: „Credeam ca fac ceva bun pentru copiii mei“. Romanul se afla de o luna in Germania si locuia la un unchi. Cei doi copii au ramas in tara, la bunica. Habar nu are unde se afla mama lor, a spus el la proces. Sotia sa e „undeva in Italia“.

Furtul a fost depistat in 24 martie, de catre detectivii unui magazin din orasul Marl (Nordrhein-Westfalen). Valoarea periutelor de dinti electrice a fost 273,51 euro. Romanul voia sa le vanda, insa nici el nu stia cui, dupa cum a declarat judecatorului Michael Brechler, in proces. Pentru aceasta fapta, barbatul a primit o condamnare la 40 de zile de inchisoare cu suspendare, echivalentul a 200 de euro.

El a avut circumstante atenuante, fiind la prima abatere, desi judecatorul Michael Brechler a spus ca exista suspiciunea ca acuzatul mergea regulat la furat, cu scopul de a valorifica marfa. Despre complicele sau, inca neprins, romanul nu a facut in proces nici o declaratie.

Avocatul sau a pledat in favoarea unei sentinte mai blande, argumentand, printre altele, ca „nu putem sa dam o prognoza sociala negativa, doar pentru ca e roman“, dupa cum il citeaza publicatia locala DerWesten.de.

Politia si procuratura germana cerceteaza insa si alte doua fapte marturisite de roman. E vorba de furtul altor periute de dinti electrice, in valoare de 650 de euro, in orasul Dorsten, ca si furtul de ciocolata dintr-un magazin Lidl din Recklinghausen. Pentru aceste fapte, barbatul va trebui sa raspunda in fata instantei mai tarziu.