"Este mai mare decat unele terenuri de baseball", aceasta a fost reactia presedintelui american Barack Obama in fata Colosseumului, monument pe care l-a vizitat, joi, in cursul deplasarii facute la Roma, relateaza AFP.

Insotit de directorul tehnic al Colosseumului, arhitecta Barbara Nazzaro, Obama a petrecut aproximativ jumatate de ora in maretul edificiu, golit de turisti, dar intesat de lunetisti.

Vizibil captivat, Obama a adresat numeroase intrebari ghidului sau, potrivit restransului grup de jurnalisti autorizat sa-l insoteasca pe presedintele american in aceasta pauza culturala.

Intrebat ce parere are despre aceasta faimoasa arena antica, a carei constructie a fost finalizata in anul 80 d.Hr., in timpul imparatului Titus, Obama a raspuns: "Este mai mare decat unele terenuri de baseball actuale".

"Trebuie sa aflu cate persoane incap. Este remarcabil. Incredibil", a exclamat Obama.

Amfiteatrul Flavian, numele sub care era cunoscut initial Colosseumul, este cel mai mare construit vreodata sub Imperiul Roman. El a trecut, in zece ani, de la un milion de vizitatori pe an la aproximativ sase milioane, in parte si datorita succesului filmului "Gladiatorul" realizat de Ridley Scott (2000).

Obama a parut interesat si de soarta gladiatorilor invinsi, potrivit unei franturi din conversatia sa cu Barbara Nazzaro, suprinsa de reporteri.

"Daca cineva era la pamant, nu trebuia sa-l omori, nu?", a intrebat el.