Premierul moldovean Iurie Leanca va merge la Moscova pentru a se intalni cu omologul sau rus Dmitri Medvedev, vizita urmand sa aiba loc la sfarsitul lunii mai. Anuntul a fost facut de ministrul moldovean al Afacerilor Externe si Integrarii Europene, Natalia Gherman, care a precizat ca discutiile celor doi oficiali se vor axa, in special, pe subiecte economice, transmite Unimedia.info.

"Se va discuta despre embargoul la vin, dar vor fi abordate si subiecte de ordin migrational. De asemenea, cu ocazia vizitei premierului la Moscova, vor fi lansate Zilele Culturii Republicii Moldova in Federatia Rusa", a mai precizat sefa diplomatiei moldovenesti, in cadrul unei emisiuni la postul TV7.

Pentru a pregati vizita premierului Leanca la Moscova, Natalia Gherman a anuntat ca va merge in capitala Rusiei pe 4 aprilie, unde se va intalni cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. Totodata, ministrul moldovean de Externe a adaugat ca, la sfarsitul lunii aprilie, omologul sau rus va veni la Chisinau. "Da, vine cu siguranta. Noi avem nevoie de acest dialog", a subliniat aceasta.

Potrivit Nataliei Gherman, in cadrul intrevederilor vor fi discutate inclusiv si prevederile Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeana. "In iulie 2013 am avut acea discutie cu dl Lavrov in urma careia au ramas unele intrebari. Acum Acordul a fost tradus si in limba rusa si poate fi discutat in cadrul unei intrevederi bilaterale", a mai adaugat ea.