Vantul puternic si vremea foarte rece au dus din nou la oprirea cautarilor aeriene a avionului Boeing 777 apartinand Malaysian Airlines, despre care se crede ca s-a prabusit in sudul Oceanului Indian. Imagini din satelit oferite de Thailanda arata circa 300 de obiecte plutind in ocean, posibil ramasite rezultate din prabusirea avionului, scrie Reuters.

Cele mai recente posibile imaginie cu zborul MH370, care a disparut in urma cu 19 zile, au fost capturate de un satelit thailandez, in aceeasi zona vasta indicata si de imaginile oferite de Franta, Australia, China.

“Am detectat obiecte plutitoare, poate chiar peste 300. Nu am spus niciodata ca piesele fac parte din MH370, pana acum le-am identificat doar ca obiecte plutitoare”, a declarat Anond Snidvongs, seful agentiei de dezvoltare a tehnologiei spatiale din Thailanda.

O echipa internationala de cautari, formata din 11 aeronave militare si civile si cinci nave maritime se indreptau catre zone unde fusesera detectate circa 100 de obiecte la inceputul saptamanii, insa vremea severa a fortat avioanele sa se intoarca din drum.

Potrivit comandantului Adam Schantz, care se ocupa de detasamentul de supraveghere maritima americana U.S. Navy Poseidon P8, a explicat ca vremea presupunea inghet, turbulente severe si vizibilitate aproape de zero.

Navele au continuat cautarile, in ciuda valurilor puternice.