Trei agenti ai Secret Service insarcinati cu protectia lui Barack Obama in Olanda, in cadrul vizitei din aceasta saptamana, au fost trimisi in Statele Unite, dupa o noapte de betie la Amsterdam, inaintea sosirii presedintelui american, scrie AFP.

Washington Post afirma ca unul dintre acesti agenti a fost "gasit beat mort in holul unui hotel" din Amsterdam, duminica dimineata, cu o zi inaintea sosirii presedintelui American in Olanda, pentru un summit dedicat crizei ucrainene.

Un purtator de cuvant al acestei politii de elita, Brian Leary, a confirmat ca "trei angajati au fost trimisi acasa din motive disciplinare", fara a oferi detalii suplimentare.

Secret Service, serviciul insarcinat cu protectia presedintelui american, s-a aflat deja in centrul unui scandal de amploare in aprilie 2012, in care au fost implicati zeci de agenti si prostituate, in cadrul unei deplasari a lui Obama in Columbia.

In urma unei inspectii generale, al carei raport a fost publicat in decembrie, afirma ca acest tip de comportament deplasat nu este generalizat in cadrul Secret Service.