Miliardarul ucrainean Dmitro Firtash a fost eliberat din inchisoare, pe cautine, pentru o suma record de 125 milioane euro, scrie Reuters.

Acesta platise joi o cautiune de 125 milioane euro solicitata, dar autoritatile solicitasera verificarea provenientei acestor bani inainte de a fi eliberat.

Politia austriaca l-a arestat pe Dmitro Firtash in noaptea de 12 spre 13 martie in cadrul unei anchete a FBI, politia federala americana, care il suspecteaza de coruptie internationala si de formarea unei organizatii criminale.

Justitia austriaca a lansat o procedura de extradare spre Statele Unite. O decizie definitiva de extradare nu este asteptata inainte de cateva saptamani.

Oligarhul, un timp apropiat de clanul presedintelui ucrainean demis Viktor Ianukovici, nu va putea parasi teritoriului austriac.

Dmitro Firtash este al 14-lea cel mai bogat om din Ucraina, potrivit revistei Forbes Ukraine, cu o avere estimata la 673 milioane dolari (aproape 500 milioane euro), gratie activitatii in sectorul gazelor.