Berlinul apreciaza ca, in prezent, comertul de arme cu Rusia este "de nesustinut" si suspenda un vast proiect de echipamente incheiat intre grupul german Rheinmetall si Rusia, a afirmat miercuri ministrul Economiei si vicecancelarul Germaniei, Sigmar Gabriel, citat de AFP.

"In situatia actuala", guvernul german apreciaza comertul de arme cu Rusia "de nesustinut" si considera, astfel, inoportun proiectul companiei Rheinmetall privind furnizarea unui centru de antrenament complet echipat pentru formarea fortelor armate ruse, a declarat vicecancelarul.

Grupul german din domeniul apararii Rheinmetall a semnat un acord cu autoritatile ruse ce prevede construirea unui centru de formare si pregatire in Rusia. Potrivit cotidianului german Die Welt, acest contract s-ar ridica la aproape 100 de milioane de euro.

"Guvernul federal este in contact cu compania", precizeaza Ministerul german al Economiei intr-un comunicat.

Un purtator de cuvant al companiei a declarat miercuri, pentru ziarul regional Neue Osnabrucker Zeitung, ca Rheinmetall isi va "indeplini angajamentele contractuale catre partenerul sau rus in ce priveste centrul de antrenament".

Potrivit presei germane, centrul aflat in proiect, care ar putea gazdui si forma 30.000 de soldati pe an, este destinat unitatilor de infanterie si de blindate din Rusia.