Politia din Maldive verifica marturiile relatate de un site local de stiri potrivit carora locuitorii au vazut un "avion de dimensiuni mari care zbura la altitudine joasa" in ziua misterioasei dispariti a zborului MH370, scrie AFP.

Intr-un comunicat publicat marti seara, politia a precizat ca examineaza informatiile site-ului local Haveeru, potrivit caruia locuitorii au observat un avion mare care survola o insula izolata a arhipelagului, Kuva Huvadhoo, in data de 8 martie.

Avionul Boeing 777 al Malaysia Airlines, cu 239 de persoane la bord, a disparut misterios dupa ce a decolat sambata, 8 martie, de la Kuala Lumpur, cu destinatia Beijing.

Martorii citati de site-ul Haveeru spun ca au vazut un avion alb cu dungi rosii care se indrepta spre punctul sudic al arhipelagului.

"Nu am mai vazut niciodata un avion zburand atat de jos deasupra insulei noastre. Am mai vazut hidroavioane dar acesta nu era unul dintre ele. Puteam chiar sa-i disting clar usile", a declarat unul dintre martori.

Ziaristul Farah Ahmed spune ca a cules mai multe marturii similare.

"Acesti oameni au auzit mai intai un zgomot foarte puternic al unui avion zburand la o altitudine neobisnuit de joasa si au iesit sa vada ce se intampla", a declarat ziaristul, pentru AFP, din capitala Maldivelor, Male, de unde decoleaza si aterizeaza zilnic zeci de avioane cu turisti.

Maldivele sunt situate intr-o zona indepartata fata de aria de cautare.