Ministrul israelian al Apararii, Moshe Yaalon, a lasat sa se inteleaga ca este favorabil unei lovituri militare unilaterale impotriva programului nuclear iranian, denuntand alegerea Washingtonului de a negocia cu Teheranul, scrie marti cotidianul Haaretz, preluat de AFP.

Pana in prezent, Yaalon s-a opus ideii unei lovituri israeliene, privilegiind o interventie militara americana, spre deosebire de premierul Benjamin Netanyahu, subliniaza cotidianul.

"Consideram ca Statele Unite ar trebui sa conduca aceasta campanie impotriva Iranului (...). Dar, de-a lungul drumului, Statele Unite au inceput negocieri cu Iranul si, din nefericire, la targuirea intr-un bazar persan iranienii sunt mai buni", a afirmat ministrul, in cadrul unei conferinte sustinute luni la Universitatea din Tel Aviv.

"In aceasta privinta, va trebui sa ne comportam ca si cum am fi singuri", a precizat acesta.

"Toata lumea stie ca Iranul nu este cinstit, dar occidentalii prefera sa evite confruntarea, sa mai astepte un an sau mai multi dar, in final, va exploda", a adaugat el.

Criticile ministrului in privinta administratiei americane au vizat si criza ucraineana: "Statele Unite se arata slabe in ceea ce se petrece in Ucraina".

Yaalon a mai spus ca importantul ajutor militar american acordat Israelului nu este "o favoare, ci in interesul" SUA. In schimb, "ei primesc informatii si tehnologie de calitate", a afirmat ministrul Apararii.