Vladimir Putin si-a batut recordul de popularitate de la realegerea sa la presedintia rusa, in mai 2012, in special gratie interventiei din Ucraina, potrivit principalelor institute rusesti de sondaj, scrie AFP.

Mai mult de doi rusi din trei (69% dintre persoanele interogate, cu 9% mai mult decat in februarie 2013) spun ca aproba politica lui Vladimir Putin, potrivit unui sondaj efectuate la finele lui februarie de Centrul Levada (independent) asupra a 1.603 persoane din 45 de regiuni rusesti.

Doar 30% dintre rusi (fata de 35% in urma cu un an) spun ca aproba activitatea presedintelui lor, potrivit acestui sondaj.

Institutul VTsIOM, apropiat de putere, plaseaza cota de popularitate a lui Vladimir Putin la 68%.

"Cota de popularitate a lui Putin, apropiata de cea din mai 2012, data realegerii sale pentru al treilea mandat prezidential, poate creste si mai mult, avand in vedere ca ofensiva Kremlinului in Ucraina continua", apreciaza sociologul Alexei Levinson, de la centrul Levada.

"Putin exploateaza cu succes traditia paternalismului, rusii au incredere in interpretarea sa asupra evenimentelor din Rusia si din exterior", a explicat acesta.

Imaginea haosului ucrainean, prezentata de presa pro-putere din Rusia, face sa fie si mai apreciata "stabilitatea putiniana", spune si politologul Evgheni Mincenko, pentru cotidianul Vedomosti.

Cota de popularitate a lui Vladimir Putin, fost agent KGB, in varsta de 61 de ani, nu a coborat practic niciodata sub 60 %, de la ajungerea sa la putere, in 2000.