Politia din Malaezia a anuntat, marti, ca l-a identificat unul dintre cei doi barbati care s-au imbarcat cu un pasaport fals la bordul Malaysia Airlines MH370 disparut de mai mult de trei zile. Este un iranian in varsta de 19 ani suspectat ca dorea sai "emigreze" in Germania.

"Noi nu credem ca ar fi membru al unui grup terorist si credem ca incerca sa emigreze in Germania", a declarat seful politiei din Malaysia, Khalid Abu Bakar.

Celalalt pasager care calatorea cu un pasaport furat nu a fost identificat.

Cercetarile pentru localizarea avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines disparut in noaptea de 7 spre 8 martie cu 239 persoane la bord au fost extinse masiv, dupa trei zile de cautari fara succes si in absenta oricarei urme a aeronavei, au anuntat luni autoritatile.

La bordul aeronavei 777-200 se aflau 239 de persoane, dintre care doi copii mici. Pe langa cei 153 de chinezi si patru francezi (dintre care trie elevi ai Liceului francez international din Beijing), in avion se mai aflau 38 de malaezieni, sapte indonezieni, sase australieni si trei americani.

Zeci de nave, avioane si elicoptere din diverse tari (in special China, Statele Unite, Vietnam, Malaezia, Filipine, Singapore) participa la operatiuni.

In conditiile in care Malaezia a lansat o ancheta pentru terorism, dupa descoperirea a cel putin doi pasageri care se imbarcasera cu pasapoarte furate. Americanii au trimis agenti FBI in Malaezia, subliniind ca in prezent nu exista nicio dovada de terorism.

Daca avionul s-a prabusit in mare, ar putea fi vorba de cea mai grava catastrofa aeriana din 2001, cand un Airbus A300 al American Airlines s-a prabusit in SUA si au murit 265 de persoane.