Fosta candidata la vicepresedintia Statelor Unite si vedeta de televiziune Sarah Palin l-a sfatuit, in stilul sau, pe presedintele american Barack Obama sa adopte o strategie mai ferma fata de omologul sau rus Vladimir Putin in criza ucraineana. "Singurul lucru care il poate opri pe un tip rau cu o arma nucleara este un tip bun cu o arma nucleara", a declarat ea, sambata, la incheierea marii conferinte anuale a miscarii conservatoare americane (CPAC), desfasurata in apropiere de Washington, relateaza AFP.

Sarah PalinFoto: AGERPRES

Enuntul este o parafrazare a faimosului slogan al grupului de lobby pentru armele de foc din Statele Unite, National Rifle Association (NRA): "Singurul lucru care il poate opri pe un tip rau cu o arma de foc este un tip bun cu o arma de foc".

Declaratia, rostita in mijlocul unui discurs presarat cu jocuri de cuvinte, parodieri si glume, a declansat ovatii in picioare din partea miilor de participanti.

Sarah Palin a ridiculizat administratia lui Barack Obama pentru ca l-a amenintat pe presedintele rus cu "un telefon si un stilou".

Fosta guvernatoare al statului Alaska, fara functie politica din 2009, a fost aleasa, spre surpriza generala, de catre John McCain drept candidatul republican la vicepresedintia SUA in 2008. Ea s-a lansat de atunci intr-o cariera de televiziune si sustine discursuri in intreaga tara.

In 2010, Sarah Palin a participat impreuna cu toata familia sa la un serial de tip reality show intitulat "Alaska lui Sarah Palin", difuzat de canalul TLC. In prezent, ea este comentatoare politica platita la postul de stiri conservator Fox News.

Ea va lansa pe 3 aprilie o noua emisiune, "Amazing America", pe un canal de televiziune specializat in tir, vanatoare si pescuit, Sportsman Channel.