Rusia este deschisa la dialog pe tema Ucrainei, "de la egal la egal", cu mai multe state, a declarat sambata ministrul rus al Afacerilor externe, Serghei Lavrov, potrivit AFP.

"Suntem deschisi la dialog onest, de la egal la egal si obiectiv impreuna cu partenerii nostri straini, pentru gasirea unui mijloc de a ajuta Ucraina sa iasa din criza", a declarat Lavrov, facand aluzie clara la Occident, intr-o conferinta de presa la Moscova.

"Suntem pregatiti sa continuam dialogul, cu conditia sa avem siguranta ca dialogul va fi onest, intre parteneri egali, fara tentativa de a fi prezentati ca parte a conflictului", a spus el.

"Aceasta criza nu a fost provocata de noi. A fost provocata in ciuda avertismentelor noatre repetate de-a lungul timpului", a adaugat el.

Seful diplomatiei ruse a lansata un nou atac impotriva guvernului ucrainean care a ajuns la putere dupa inlaturarea lui Victor Ianukovici. "Acest asa-zis guvern temporar nu este independent, si din pacate depinde de nationalistii radicali care au preluat puterea prin forta".