Un avion al companiei aeriene Malaysia Airlines cu 239 de persoane la bord si avand destinatia Beijing, a pierdut contactul cu turnul de control, dupa ce a parasit capitala malaeziana, a anuntat vineri compania, transmite AFP. Zborul MH370, ce transporta 227 de pasageri si 12 membri ai echipajului, a disparut sambata, la ora locala 02.40 (vineri, 20.40, ora Romaniei), potrivit companiei. Avionul a pierdut contactul cu turnul de control atunci cand se afla in spatiul aerian vietnamez.

Aparatul, un Boeing 777-200, a decolat din Kuala Lumpur sambata la ora locala 00.41 si urma sa ajunga la Beijing la ora 06.30 (00.30, ora Romaniei).

"Malaysia Airlines colaboreaza cu autoritatile care au activat echipele de cautare si de salvare pentru a localiza aparatul", a declarat compania.

Malaysia Airlines au inregistrat putine accidente. In octombrie, un aparat bimotor Twin-Otter s-a prabusit la aterizare pe insula Borneo si s-a soldat cu moartea copilotului si a unui pasager. In 1977, un alt avion s-a prabusit in sudul Malaeziei, provocand moartea celor 93 de pasageri si sapte membri ai echipajului.