Televiziunea publica rusa a lansat o propaganda la scara larga pentru a justifica evenimentele din peninsula ucraineana Crimeea, ocupata de facto de fortele ruse, in timp ce criticii denunta aceasta ofensiva mediatica demna de perioada sovietica, scrie presa internationala.

Canalul pro- Kremlin Pervii spune, de exemplu, ca in vestul Ucrainei, orientat catre Europa , grupul de extrema dreapta ucrainean "Sector Dreapta" - o minoritate in randul tuturor protestatarilor pro- europeni - lipeste afise pe usile locuintelor ocupate de rusi indemnand la o condamnare publica .

Canalele publice de televiziune din Rusia - singurele receptionate in intreaga tara si care sunt principala sursa de informare a publicului - vad doar aspecte pozitive in sprijinul Moscovei pentru rusofonilor din Crimeea si spun, la fel ca multi politicieni, ca ultra - nationalisti si fascisti au venit la putere la Kiev.

"Adevarul este de partea noastra", a afirmat la randul sau un prezentator-vedeta al canalului public de televiziune Rusia 24, Dmitri Kisseliov, considerat maestru al propagandei Kremlinului.