Seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, a afirmat miercuri, dupa intalnirea cu omologul sau american John Kerry, ca cele doua tari s-au pus de acord asupra ajutarii ucrainenilor "sa puna in practica acordurile (incheiate la Kiev) in 21 februarie", scrie AFP.

"Am cazut de acord asupra faptului ca este necesar sa ajutam toti ucrainenii sa puna in practica acordurile incheiate in 21 februarie", a declarat Lavrov la Paris, potrivit imaginilor transmise de televiziunea publica ruseasca Rossia 24.

Discutiile cu Kerry au fost axate asupra "situatiei din Ucraina si actiunile pe care partenerii nostri incearca sa le puna in practica via OSCE, Consiliul Rusia-NATO si alte organisme internationale. Aceste actiuni nu contribuie la crearea unei atmosfere de dialog si cooperare constructiva", a mentionat Lavrov.

UPDATE Un oficial de rang inalt din Departamentul de Stat a negat insa informatiile potrivit carora s-a ajuns la un acord cu Moscova pentru aplicarea acordurilor din 21 februarie.

"Nu a fost niciun acord in aceasta intalnire, si nu va fi niciodata fara implicarea directa a guvernului ucrainean", a precizat acesta, citat de Reuters.

Ministrul rus al Afacerilor Externe ar urma sa-si prelungeasca programul la Paris printr-o intalnire cu omologii sau francez, german si polonez, care au co-semnat acordurile din 21 februarie cu presedintele demis Viktor Ianukovici si cei care se aflau la acel moment in opozitie.

Acordurile prevedeau importante concesiuni din partea presedintelui Ianukovici, in special alegeri prezidentiale anticipate, cel tarziu in decembrie, formarea unui guvern de coalitie in zece zile si revenirea la Constitutia din 2004.

A doua zi, Parlamentul vota demiterea lui Viktor Ianukovici iar acordurile au fost uitate, opozitia preluand total puterea.