Parlamentul cipriot a aprobat marti o lege controversata privind privatizarea serviciilor publice-cheie, deschizand calea pentru plata unei noi transe din imprumutul international in valoare de 10 miliarde de euro, obtinut in urma cu un an, scrie AFP.

In pragul falimentului, Cipru a semnat in martie 2013 acordul de salvare international, in valoare de 10 miliarde de euro, insotit de conditii stricte, printre care si privatizarea serviciilor publice esentiale.

Reuniti intr-o sesiune extraordinara, deputatii au aprobat textul de lege cu 30 de voturi pentru si 26 impotriva, dupa ce saptamana trecuta proiectul a picat.

Guvernul a ales sa modifice textul pentru a asigura o majoritate si pentru a primi o noua transa in valoare de 236 milioane de euro din partea creditorilor internationali (UE, FMI, BCE), conform planului de salvare.

Versiunea modificata prevede ca termenii contractelor de munca ale angajatilor companiilor de electricitate (EAC), telecomunicatii (Cyta) si ale Autoritatilor Portuare sa ramane in vigoare dupa privatizarea acestora.