Prima Doamna a Statelor Unite, Michelle Obama va anunta, joi, o serie de propuneri care vizeaza modificarea etichetarii produselor alimentare pentru a-i ajuta pe americani sa faca alegeri mai sanatoase si sa invinga obezitatea, care afecteaza o treime din adulti din tara.

"Principiul nostru de baza este foarte simplu: ne dorim ca voi, atunci cand intrati in supermarket si luati un produs de acolo sa stiti daca este bun pentru familia voastra", a spus Michelle Obama intr-un comunicat de presa.

Noul sistem de etichetare pus la punct de catre Agentia Produselor alimentare si medicamentelor din SUA, care descrie continutul nutritional a aproximativ 700.000 de produse, nu a fost revizuit decat o data de la inceputurile sale, in 1994 .

Aceasta actualizare tine cont de informatiile stiintifice cu privire la legaturile dintre alimentatie si boli cronice, cum ar fi obezitatea si bolile cardiovasculare, scrie AFP.

Noua etichetare ofera detalii despre "adaosul de zahar" pentru fiecare produs. Aceasta se bazeaza pe cel mai recent ghid dietetic federal din 2010 care indica faptul ca a crescut foarte mult consumul de zahar, prezent in produsele conservate si ca acesta trebuie redus.

Etichetele vor fi, de asemenea, mai bine concepute pentru a evidentia informatii cheie, cum ar fi numarul de calorii si marimea portiilor.