Organizatorii Euromaidan au anuntat pe pagina de Facebook convocarea unui miting la nivel national duminica, in Piata Independentei (Maidan), la Kiev, in cursul caruia noul Executiv este invitat sa prezinte un raport de activitate, relateaza Agentia ucraineana de stiri (UNA) in pagina electronica, citata de Mediafax.

"Un miting national al poporului ucrainean va avea loc pe Euromaidan la 2 martie. Vom asculta primul raport cu privire la activitatea noilor autoritati", se arata in mesaj.

Lideri ai opozitiei si noile autoritati numite in Parlament sunt asteptati sa prezinte rapoarte.

Ultimul miting de acest fel in Piata Independentei de la Kiev a fost convocat pe 22 ianuarie, de catre partidele de opozitie la acea data.

Parlamentul l-a demis de facto pe Viktor Inaukovici din functia de presedinte sambata si a transferat puterile acestuia lui Oleksandr Turcinov, un apropiat al Iuliei Timosenko, ales anterior presedinte al Parlamentului.

Legislativul a programat alegeri anticipate prezidentiale si municipale la Kiev pe 25 mai, cand in statele UE au loc alegeri pentru Parlamentul European (PE).

De asemenea, deputatii i-au numit pe Valentin Nalivaicenko in functia de director la Serviciului ucrainean de Securitate (SBU), pe Stepan Kubiv presedinte al Bancii Nationale a Ucrainei, pe Arsen Avakov ministru interimar de Interne, pe Oleh Mahnitki procuror general, iar pe Volodimir Zaman in functia de ministru interimar al Apararii.