Premierul polonez Donald Tusk a declarat joi seara ca ministrii UE sau reusit sa obtina acordul presedintelui ucrainean Viktor Ianukovici de organizare de alegeri prezidentiale si parlamentare anticipate in 2014, transmite AFP.

"S-a convenit cu Ianukovici ca este gata sa organizeze alegeri prezidentiale si parlamentare, gata sa creeze un guvern de uniune nationala in urmatoarele zece zile si sa modifice constitutia pana in vara", a declarat Tusk.

"Insa experienta noastra ne spune ca angajamentele luate de adminsitratia ucraineana sunt arareori respectate", a adaugat Tusk, nereusind sa isi ascunda scepticismul.

Violentele s-au reluat joi la Kiev, unde un fum dens a invadat Piata Independentei, in timp ce apeluri la consolidarea baricadelor se aud peste tot, relateaza Russia Today. Focurile de arma continua sa se auda in centrul Kievului. Bilantul violentelor de la Kiev a crescut la 28 de morti, alte 287 de persoane fiind in continuare spitalizate, a anuntat joi ministerul ucrainean al Sanatatii, potrivit AFP. Exista insa informatii ca numarul ranitilor ar fi in jur de 1.000, desi cifra anuntata oficial este 287. Violentele din capitala Ucrainei s-au extins si in alte orase. Presedintele ucrainean Viktor Ianukovici anuntase miercuri seara un "armistitiu" si reluarea negocierilor cu opozitia, inainte de sosirea a trei diplomati europeni in capitala Ucrainei.

Desfasurarea live-text si cu imagini a evenimentelor din Ucraina, aici: