Violentele s-au reluat joi la Kiev, unde un fum dens a invadat Piata Independentei, in timp ce apeluri la consolidarea baricadelor se aud peste tot, relateaza Russia Today. Focurile de arma continua sa se auda in centrul Kievului. Bilantul violentelor de la Kiev a crescut la 28 de morti, alte 287 de persoane fiind in continuare spitalizate, a anuntat joi ministerul ucrainean al Sanatatii, potrivit AFP. Exista insa informatii ca numarul ranitilor ar fi in jur de 1.000, desi cifra anuntata oficial este 287. Violentele din capitala Ucrainei s-au extins si in alte orase. Presedintele ucrainean Viktor Ianukovici anuntase miercuri seara un "armistitiu" si reluarea negocierilor cu opozitia, inainte de sosirea a trei diplomati europeni in capitala Ucrainei.

Ora 23:30 Negocierile dintre Yanukovici si opozitie, mediate de catre ministri europeni de Externe german, francez si polonez, continua tarziu in noapte.

Ora 23:00 Ministrul francez de externe, Laurent Fabius, a declarat ca negocierile cu Yanukovici si reprezentantii opozitiei sunt foarte dificile. Radoslaw Sikorski, ministrul polonez de externe, subliniaza ca progrese au fost facute dar "diferentele raman in continuare importante".

Ora 22:40 Ministerul Sanatatii din Ucraina anunta un bilant de 75 de morti incepand de marti.

Ora 22:00Cancelarul german Angela Merkel, presedintele american Barack Obama si presedintele rus Vladimir Putin au decis joi "gasirea unei solutii politice pentru criza din Ucraina, cat mai curand posibil", anunta Berlinul.

Ora 21:09 Dupa ce pe internet au inceput sa circule zvonuri ca Viktor Ianukovici a parasit tara, serviciul de presa al liderului de la Kiev a declarat pentru Interfax ca presedintele si fii sai, Aleksandr si Viktor, raman in Ucaina. Potrivit presedintiei ucrainene, Ianukovici se afla in biroul sau din Kiev, transmite Russia Today.

Ora 21.00 Ianukovici este de acord cu alegeri anticipate in 2014 - premierul Poloniei, Donald Tusk.

"S-a convenit cu Ianukovici ca alegeri prezidentiale si parlamentare sa aiba loc in acest an si ca un guvern de uniune nationala sa fie creat in urmatoarele zece zile", a declarat Tusk, citat de AFP.

Ora 20:25 Presedintele ucrainean Viktor Ianukovici trebuie judecat pentru "crime in masa" si nicio negociere nu ar mai trebui purtata cu el, afirma opozantul Iulia Timosenko, care se afla in prezent in puscarie.

"Indepartarea imediata a lui Ianukovici si anchetare lui pentru uciderea in masa a civililor trebuie sa fie singura cerinta a poporului, a opozitiei si a comunitatii internationale", a afirmat fostul prim ministru, intr-o declaratie publicata pe site-ul partidului sau.

20.10 In Lvov arde baza trupelor speciale "Berkut" de pe strada Troleibusnaia. Martorii sustin ca baza a fost incendiata cu coctailuri Molotov, transmite deschide.md.

Ora 19:25 Ministrii afacerilor externe german, francez si polonez negociaza o "foaie de parcurs" pentru o iesire pasnica din criza cu presedintele Viktor Ianukovici, au declarat joi surse diplomatice germane, citate de AFP.

"Proiecte de foaie de parcurs" care ar putea contribui la o iesire pasnica din criza au fost discutate intre cei trei ministri, prezenti la Kiev, si Ianukovici, in cadrul unei intalniri de patru ore, potrivit surselor citate.

Dupa discutia cu Ianukovici, cei trei ministrii au inceput discutii cu liderii opozitiei ucrainene.

Frank-Walter Steinmeier, Laurent Fabius si Radoslaw Sikorski, care ar fi urmat sa revina la Bruxelles la inceputul dupa amiezii pentru a participa la o reuniune de urgenta asupra Ucrainei cu omologii sai europeni, au decis in cele din urma sa-si prelungeasca sederea la Kiev pana vineri.

Potrivit unei surse diplomatice franceze, cei trei ministri au plecat la Kiev cu "cateva idei" pentru a incerca sa stopeze violentele: demararea unei negocieri reale, revizuirea constitutiei intr-un sens mai democratic si organizarea de alegeri anticipate.

19:21 Criza din Ucraina: Acord al UE pentru retragerea vizelor si inghetarea averilor celor care au mainile patate de sange

Ora 18:25 Casa Alba se declara "scandalizata" de tirurile fortelor de ordine impotriva manifestantilor si cere presedintelui Viktor Ianukovici sa-si retraga politistii din centrul Kievului.

"Suntem scandalizati de imaginile fortelor de ordine tragand cu arme automate impotriva concetatenilor lor", a declarat purtatorul de cuvant al presedintelui Barack Obama, Jay Carney, cerand armatei ucrainene sa "nu se implice intr-un conflict care ar putea fi rezolvat prin mijloace politice".

Ora 17:25 67 de politisti au fost capturati de manifestanti, afirma ministerul de Interne, avertizand ca ar putea recurge la forta pentru a-i elibera.

"In timpul atacurilor extremistilor, 67 de politisti ai trupelor de Interne au fost capturati", a precizat ministerul, intr-un comunicat. "Fortele de ordine au dreptul sa utilizeze armele pentru a-si elibera colegii", potrivit sursei citate.

Ora 16:52 Seful serviciului medical al protestatarilor proeuropeni, citat de CNN: Peste 100 de protestatari impuscati mortal, aproximativ 500 de raniti.

Ora 16:40 Peste 60 de manifestanti au fost impuscati mortal la Kiev, afirma serviciile medicale ale opozitiei. In schimb, ministerul de Interne sustine, intr-un comunicat, ca politistii au folosit armele de foc in "legitima aparare", dupa ce persoane necunoscute au tras asupra fortelor de ordine in cursul diminetii (AFP).

Ora 15:39 Ministerul de Interne ii indeamna pe locuitorii Kievului sa nu iasa din casa si sa nu mearga in centrul orasului, unde au loc tiruri cu gloante reale. "In acest moment, este mai bine sa fie limitate deplasarile cu masina particulara si sa nu se iasa pe strada. Sunt oameni cu intentii agresive pe strazile din Kiev."

Ora 14:30 Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a acuzat joi "fortele extremiste" ca doresc sa instige la un razboi civil in Ucraina.

Moscova sustine negocierile intre autoritatile ucrainene si opozitie pentru a regla "criza si a lupta impreuna impotriva fortelor extremiste si radicale care incearca sa instige la un razboi civil", a declarat Lavrov, aflat intr-o vizita in Irak, potrivit traducerii afirmatiilor sale in limba araba, in timpul unei conferinte de presa, potrivit France Presse.

Ora 14:12 Un mort si 29 de raniti in randul politistilor, in confruntarile de joi.

Ora 14:05 Primarul Kievului a anuntat joi ca paraseste partidul presedintelui Viktor Ianukovici pentru a protesta fata de "baia de sange si lupta fratricida" din centrul capitalei ucrainene, potrivit AFP.

"Sunt pregatit sa fac totul pentru a opri lupta fratricida si baia de sange in inima Ucrainei, in piata Independentei. Viata umana trebuie sa fie valoarea suprema in tara noastra si nimic nu trebuie sa contrazica acest principiu", a declarat Volodymyr Makeienko, adaugand ca paraseste partidul Regiunilor, aflat la putere.

Ora 13:16 Jurnalist al postului de televiziune Russia Today: Cel putin 35 de persoane ar fi murit in cursul confruntarilor de strada de joi dimineata de la Kiev (informatii neconfirmate oficial).

Ora 12:25 Cel putin alti 21 de civili au fost ucisi in luptele care au loc in Kiev, in ciuda armistitiului declarat de presedintele Viktor Ianukovici, care afirma, intr-o declaratie prezidentiala, ca zeci de politisti sunt ucisi sau raniti, potrivit Reuters.

Protestatarii arunca cu cocktailuri Molotov si pietre in fortele speciale de interventie, intr-un colt al Pietei Independentei, cunoscuta ca Maidan, si par sa fi capturat cativa ofiteri. Politia raspunde cu grenade lacrimogene.

Ora 12:15 Tiruri sustinute cu munitie de razboi in centrul Kievului, relateaza un fotograf AFP, de la fata locului.

Ora 12:07 Cladirea Guvernului din Kiev a fost evacuata, in conditiile in care in apropiere au loc confruntari violente, anunta AFP.

Ora 11:32 Cadavrele altor 5 manifestanti au fost gasite joi dimineata pe strazile din Kiev, potrivit Mediafax, care citeaza UNIAN.

Ora 11:30 Vezi la finalul articolului un flux cu imagini realizate de utilizatorii de Instagram dupa hashtag-ul: #￐￐￑￐￐￐￐￐￐￐ (n.r. euromaidan)

Ora 11:20 Protestatarii au fortat si au reocupat piata centrala din Kiev. Reuters relateaza ca manifestantii au folosit cocktailuri cu petrol si bucati din pavaj pentru a alunga fortele de ordine din piata.

Daca doriti sa aflati mai multe despre criza ucraineana, puteti citi articolele de mai jos:

Atentie! Imagini socante de la protestele din Kiev:

Sursa foto: AFP / Mediafax (fotograf: LOUISA GOULIAMAKI):

Imagini in direct din centrul Kievului:

Sursa foto: Twitter

Sefii diplomatiilor franceze, germane si poloneze, dar si un oficial de rang inalt rus vor fi prezenti joi seara in capitala Ucrainei.

In acest context, presedintele Ianukovici a anuntat un "armistitiu si reluarea negocierilor pentru a opri baia de sange", dupa o reuniune cu trei lideri din cadrul opozitiei.

Intr-un discurs adresat natiunii in cursul noptii de marti spre miercuri, atunci cand politistii lansau un asalt in centrul Kievului, presedintele s-a aratat mult mai dur fata de opozitie, pe care a acuzat-o ca indeamna la "lupta armata" pentru a prelua puterea si a amenintat ca vor fi deschise anchete penale.

La randul sau, Rusia a denuntat o "tentativa de lovitura de stat".

Presedintele american Barack Obama a avertizat insa miercuri ca vor exista "consecinte" si a subliniat ca puterea de la Kiev ar trebui sa le garanteze "manifestantilor pasnici" dreptul de a se exprima "fara teama de represiune".

LIVE FEED - Instagram dupa hashtag-ul #евромайдан (n.r. euromaidan)