Premierul Victor Ponta a declarat marti, la bilantul Politiei Romane, ca s-a hotarat sa-si asume el, impreuna cu procurorul sef al DIICOT Alina Bica, paternitatea noilor Coduri din justitie, "daca nu vrea nimeni altcineva sa spuna ca a lucrat la acestea".

"Ma bucur sa constat ca, pana la urma, noile coduri nu sunt chiar asa de rele cum se speriase multa lume. Deja, cand aud atatea lucruri bune, m-am hotarat impreuna cu doamna procuror-sef Bica, pentru ca in multe ocazii doar noi doi mai lucram la textul codurilor, sa ne asumam noi paternitatea. Daca nu vrea nimeni altcineva sa spuna ca a lucrat la coduri, atunci ramanem doar noi doi", a spus Ponta.

"Eu cred insa ca sunt coduri moderne, cred ca sunt instrumente cu care dvs Politia, dupa aceea Ministerul Public, Justitia, va lucra bine pe masura ce le invatam si stim sa le aplicam. Ca orice lucru creat de om, este perfectibil, doar lucrarea divina este perfecta. Insa, din activitatea dvs de zi cu zi, vom vedea ce trebuie indreptat si o vom face cu siguranta, insa cadrul legislativ trebuie sa fie de fiecare data in sprijinul dvs", a mai spus premierul.

La bilantul Inspectoratului General al Politiei Romane au participat marti premierul Victor Ponta, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, consilierul prezidential Iulian Fota, procurorul general Tiberiu Nitu, sefa DNA Laura Codruta Kovesi si sefa DIICOT Alina Bica.