Un atentat cu grenade intr-un cinematograf pornografic s-a soldat cu cel putin 12 morti in nord-vestul Pakistanului, semn al continuarii violentelor, in ciuda inceputului negocierilor de pace intre guvern si rebelii talibani, scrie AFP.

Atacul, nerevendicat pana la inceputul serii, a avut loc la Peshawar, cel mai mare oras din aceasta regiune a tarii, unde traiesc foarte multi rebeli. Un alt cinematograf a fost atacat in acelasi mod in urma cu zece zile. Cel putin patru persoane au fost atunci ucis si alte 31 ranite.

Marti, trei grenade au explodat in interiorul cinematografului Shama, in mijlocul celor aproximativ 80 de spectatori.

Pakistanul este confruntat regulat, din 2007, de atentate ale talibanilor din TTP, care au distrus inclusiv sute de magazine de CD-uri si DVD-uri, acuzate ca disemineaza valori depravate contrare islamului. Atentatele impotriva cinematografelor au fost insa rare.

Comandamentul central al TTP, care a angajat din februarie negocieri de pace cu guvernul de la Islamabad, a negat orice implicare in noul atentat.

Shama apartine familiei Bilur, una dintre cele mai puternice din Peshawar, stalp al partidului nationalist pashtun, ANP, reputat ca fiind pro-occidental si liberal si deci un adversar declarat al formatiunilor islamiste si talibane.